VELKOMMEN TIL INDHOLD FRA STUDENTERHUSETS
FESTIVAL NORTHERN WINTER BEAT

 • NORTHERN WINTER READ: DEERHOOF

  NORTHERN WINTER READ: DEERHOOF

  Interview af Mikkel Brandt med Deerhoof der spiller koncert på Northern Winter Beat 2024 lørdag d. 3. februar

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: MARIAM THE BELIEVER

  NORTHERN WINTER READ: MARIAM THE BELIEVER

  Mikkel Brandt har lavet et interview med Mariam The Believer – en musikalsk visionær, der blander sjælfulde vibes og vovet kretivitet. I interviewet dykker vi ned i hendes rejse mod en karriere som musiker.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER BEAT PRESENTS: LASER NUN KRAFTFELT

  NORTHERN WINTER BEAT PRESENTS: LASER NUN KRAFTFELT

  Den 7. oktober 2023 blev Vor Frelsers Kirke i Aalborg rammen om den banebrydende 360 koncertceremoni “Kraftfelt” skabt af Laser Nun. Med seks forstærkere, lysinstallationer, trommer, elektronik og guitar blev publikum guidet ind i et sonisk kraftfelt, der smedede rå energi.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: COBY SEY

  NORTHERN WINTER READ: COBY SEY

  Mikkel Brandt har lavet et interview med den britiske producer, sanger og DJ Coby Sey. Coby Sey er kendt for sin eksperimenterende tilgang til musikken. I dette interview dykker vi ned i hans kreative proces bag produktionen af hans første soloalbum “Conduit”.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER BEAT PRESENTS: NINNA LUNDBERG

  NORTHERN WINTER BEAT PRESENTS: NINNA LUNDBERG

  I denne podcast-serie tæller vi ned til Northern Winter Beat. I forventningens glæde har vi en snak med kunstnere fra årets line-up. Vi vil dykke ned i musikken og komme tættere på de mennesker, der står bag den.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: ŠIROM

  NORTHERN WINTER READ: ŠIROM

  Mikkel Brandt har lavet et interview med Iztok Koren, som udgør en tredjedel af den slovenske trio Širom. “Vi kalder det ‘imaginær folk’, så det er en slags folkemusik, men det er ikke traditionel. Det er vores egen musik, og den minder ikke om slovensk folklore musik.”

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: NINNA LUNDBERG

  NORTHERN WINTER READ: NINNA LUNDBERG

  Efter stor succes med den danske popgruppe Ganger, lancerede Ninna Lundberg sit soloprojekt i 2022 med sit fantastiske debutalbum “Two Two of You”. Vi har talt med hende om forskellen mellem de to projekter.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER BEAT PRESENTS: ŠIROM

  NORTHERN WINTER BEAT PRESENTS: ŠIROM

  I dette afsnit præsenterer vi dig for den slovenske trio Širom, som giver deres bud på, hvordan traditionel folkemusik kunne lyde i en alternativ dimension, gennem hvad de kalder “imaginary folk music”.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: MARIA W. HORN

  NORTHERN WINTER READ: MARIA W. HORN

  Mikkel Brandt har lavet et interview med lydkunstneren Maria W Horn om hendes arbejde som kunstner, og hvad man kan forvente af hende og Mats Erlandssons åbningskoncert til Northern Winter Beat 2023 i Budolfi Domkirke.

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: STURLE DAGSLAND

  NORTHERN WINTER READ: STURLE DAGSLAND

  Mikkel Brandt lavede et interview med brødrene Dagsland. “En af de første optrædener, jeg nogensinde lavede, var da jeg var 9 år gammel. Det var i en talentkonkurrence, hvor jeg sang og dansede til Aquas ‘Barbie Girl’, mens jeg simulerede sex med en hånddukke jeg havde lavet.”

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: MAARJA NUUT

  NORTHERN WINTER READ: MAARJA NUUT

  Denne gang har Northern Winter Read talt med den talentfulde musiker og vokalist Maarja Nuut. “Jeg begyndte at spille violin, da jeg var syv år gammel. Et par år før havde jeg allerede komponeret mit første stykke på klaveret … til min kanin.”

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: JOZEF VAN WISSEM

  NORTHERN WINTER READ: JOZEF VAN WISSEM

  Vi har haft en god snak med Jozef Van Wissem, der åbnede Northern Winter Beat 2020 i Budolfi Domkirke. “Dengang var lut ikke hip eller noget, og i en bred opfattelse havde det på en måde dette latterlige Robin Hood-billede skabt af Hollywood. Dengang var du en landsbytosse.”

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: EFTERKLANG

  NORTHERN WINTER READ: EFTERKLANG

  Mikkel Brandt har talt med Efterklangs sanger Casper Clausen om skabelsen af deres nye album, hvad man kan forvente af koncerten og hvilke acts Efterklang gerne ville høre på Northern Winter Beat 2020, hvor de selv spillede live.

  LÆS MERE HER