HVAD ER MUSIC VAULT?

LÆS OM HJEMMESIDENS KONCEPT OG OM HISTORIEN BAG HUSET

Siden etableringen i 1996 har Studenterhuset været én af de førende instanser til at fremme Aalborgs kulturliv. Udover at være en af byens vigtigste spillesteder, er Studenterhuset også en ledende instans i festivalerne Northern Winter Beat og Way Up North. Alt indhold, der er produceret af Studenterhuset, er blevet delt via en række online-kanaler, men noget af det, der ikke er blevet delt, er blevet gemt i vores egen digitale “bankboks”.

Med MUSIC VAULT åbner vi i billedlig forstand op for denne bankboks, hvor alt indhold, der er blevet produceret af Studenterhuset gennem tiden, er blevet samlet. Nu kan du selv gå på opdagelse i Studenterhusets og Aalborgs musikskat. God fornøjelse!

Billedet hentet fra https://arkiv.dk/vis/3136379

BANKEN PÅ GAMMELTORV 10

I 1872, lang tid før der var tænkt på varme koncerter og kolde øl, husede Gammeltorv 10 ‘Kong Hans Gaard’, som i daglig tale blev kaldt for ’Toldergården’. I 1874 blev bygningens mursten dog opkøbt af det, der senere blev til Diskontobanken, med det formål at drive en bank i huset.

I 1938 foretog Diskontobanken en større om- og tilbygning. Mod Adelgade blev der tilbygget en ny længe, som stadig står, mens en tilbygning mod Gammeltorv blev renoveret i 1961-63. I 1990 blev banken overtaget af Danske Bank, og i 1995 flyttede den i nye lokaler. Gammeltorv 10 havde i 120 år virke som bank og stod nu tomt.  

ET STUDENTERHUS MIDT I BYEN

En konkurrence blev afholdt for at afgøre, hvad der skulle ske med de tomme lokaler på Gammeltorv 10. Dette var startskuddet til en længerevarende proces, hvor daværende rektor Sven Caspersen satte gang i et projekt, der endte med at Studenterhuset blev etableret på adressen. Tidligere havde Studenterhuset delt lokaler med Skråen på Strandvejen, men med et nyt hjem på Gammeltorv 10 fik de deres eget sted.

Studenterhuset blev indviet af Rektor Sven Caspersen og Prorektor Jørgen Østergaard, hvor vi fik besøg af Dronning Margrethe og Prins Henrik. Det var ikke blot blomster, som Dronning Margrethe havde medbragt til besøget – også Kronprins Frederik kan ses til venstre på billedet.

Studenterhuset oplevede en stor succes fra starten med koncerter, debatter, aerobic, øl og meget mere. I 2016 gennemgik bygningen en større renovering af facaden og en ekstra etage blev tilføjet med formål om at skabe en læsesal til de studerende i Aalborg, som stadig bruger stedet flittigt i dag.

Royalt besøg til Studenterhusets åbning i 1996.