ARTIKLER

Dyk ned i artikler om artister, der har spillet enten på Studenterhuset
eller festivalerne Northern Winter Beat og Way Up North
 • NORTHERN WINTER READ: DEERHOOF

  Interview af Mikkel Brandt med Deerhoof der spiller koncert på Northern Winter Beat 2024 lørdag d. 3. februar

  LÆS MERE HER

 • NORTHERN WINTER READ: MARIAM THE BELIEVER

  Mikkel Brandt har lavet et interview med Mariam The Believer – en musikalsk visionær, der blander sjælfulde vibes og vovet kretivitet. I interviewet dykker vi ned i hendes rejse mod en karriere som musiker.

  LÆS MERE HER

 • Coby Sey interview

  NORTHERN WINTER READ: COBY SEY

  Mikkel Brandt har lavet et interview med den britiske producer, sanger og DJ Coby Sey. Coby Sey er kendt for sin eksperimenterende tilgang til musikken. I dette interview dykker vi ned i hans kreative proces bag produktionen af hans første soloalbum “Conduit”.

  LÆS MERE HER

 • Sirom interview

  NORTHERN WINTER READ: ŠIROM

  Mikkel Brandt har lavet et interview med Iztok Koren, som udgør en tredjedel af den slovenske trio Širom. “Vi kalder det ‘imaginær folk’, så det er en slags folkemusik, men det er ikke traditionel. Det er vores egen musik, og den minder ikke om slovensk folklore musik.”

  LÆS MERE HER

 • Ninna Lundberg interview

  NORTHERN WINTER READ: NINNA LUNDBERG

  Efter stor succes med den danske popgruppe Ganger, lancerede Ninna Lundberg sit soloprojekt i 2022 med sit fantastiske debutalbum “Two Two of You”. Vi har talt med hende om forskellen mellem de to projekter.

  LÆS MERE HER

 • Maria W Horn interview

  NORTHERN WINTER READ: MARIA W. HORN

  Mikkel Brandt har lavet et interview med lydkunstneren Maria W Horn om hendes arbejde som kunstner, og hvad man kan forvente af hende og Mats Erlandssons åbningskoncert til Northern Winter Beat 2023 i Budolfi Domkirke.

  LÆS MERE HER

 • Sturle Dagsland interview

  NORTHERN WINTER READ: STURLE DAGSLAND

  Mikkel Brandt lavede et interview med brødrene Dagsland. “En af de første optrædener, jeg nogensinde lavede, var da jeg var 9 år gammel. Det var i en talentkonkurrence, hvor jeg sang og dansede til Aquas ‘Barbie Girl’, mens jeg simulerede sex med en hånddukke jeg havde lavet.”

  LÆS MERE HER

 • The Courettes interview

  THE COURETTES – WAY UP NORTH

  Det tidligere Way Up North band, The Courettes, er højaktuelle med deres selverklærede “Wall of Sound Explosion”. Vi tog en snak med dem om successen, og om hvordan Way Up North og det aalborggensiske musikmiljø hjalp dem på vejen.

  LÆS MERE HER

 • Maarja Nuut interview

  NORTHERN WINTER READ: MAARJA NUUT

  Denne gang har Northern Winter Read talt med den talentfulde musiker og vokalist Maarja Nuut. “Jeg begyndte at spille violin, da jeg var syv år gammel. Et par år før havde jeg allerede komponeret mit første stykke på klaveret … til min kanin.”

  LÆS MERE HER

 • Jozef Van Wissem interview

  NORTHERN WINTER READ: JOZEF VAN WISSEM

  Vi har haft en god snak med Jozef Van Wissem, der åbnede Northern Winter Beat 2020 i Budolfi Domkirke. “Dengang var lut ikke hip eller noget, og i en bred opfattelse havde det på en måde dette latterlige Robin Hood-billede skabt af Hollywood. Dengang var du en landsbytosse.”

  LÆS MERE HER

 • Efterklang interview

  NORTHERN WINTER READ: EFTERKLANG

  Mikkel Brandt har talt med Efterklangs sanger Casper Clausen om skabelsen af deres nye album, hvad man kan forvente af koncerten og hvilke acts Efterklang gerne ville høre på Northern Winter Beat 2020, hvor de selv spillede live.

  LÆS MERE HER